skip to Main Content
5x Bamboe Inspiratie Voor In De Tuin

5x Bamboe inspiratie voor in de tuin

Bamboe in de tuin

Bamboe is al jarenlang een zeer populair materiaal om te gebruiken voor in de tuin. En dat is niet zo gek natuurlijk. Bamboe is een unieke plant die zeer duurzaam en sterk is en het prima doet in de Nederlandse tuinen. Daarnaast heeft bamboe een moderne en stijlvolle uitstraling waar u veel kanten mee op kunt. Op het gebied van tuindecoratie zijn er dan ook meer dan genoeg opties met bamboe. Daarom zetten wij 5 ideeën voor u op een rijtje.

1. Bamboe laten groeien

De meest voor de hand liggende optie is: bamboe planten in de tuin. Bamboe heeft niet veel nodig om te groeien en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Dit heeft namelijk ook tot gevolg dat sommige bamboesoorten flink kunnen gaan woekeren.

2. Tuinmeubels van bamboe

Een andere leuke optie voor meer bamboe in de tuin is door meubels van bamboe aan te schaffen. Bamboe is zeer sterk en relatief buigzaam. Hierdoor is het mogelijk om tafels, stoelen of complete loungesets van bamboe te kopen.

3. Creëer knusse hoekjes met bamboe matten

Bamboe matten zijn er in verschillende soorten en maten en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Maak er bijvoorbeeld afscheidingen van binnen uw tuin. Zo kunt u gezellige hoekjes creëren of plekken waar u lekker uit de wind zit.

4. Een bamboe schutting

Wilt u niet te veel poespas? Dan is een wellicht iets voor u. De schutting oogt strak en stijlvol en toch warm.

5. Bamboe palen met lichtjes

Ook een leuk idee: bestel een aantal bamboe palen. Steek ze her en der in de grond en span hiertussen snoeren met lichtjes. Dit is veel sfeervoller en origineler dan een lampje op de tuintafel of aan de gevel.

Vond u dit interessant? Houd ons blog in de gaten voor meer inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top