skip to Main Content
Zo Maak Je De Tuin Klaar Voor De Lente!

Zo maak je de tuin klaar voor de lente!

Zo maak je de tuin klaar voor de lente!

Klaar voor de lente

Het is lente! En dat betekent dat we binnenkort weer meer tijd in onze tuin gaan doorbrengen. Wat is dat een fijn vooruitzicht na het vele binnen zitten het afgelopen jaar. Een klein pluspunt van de lockdown is: we hebben nu wel lekker veel tijd om de tuin lente-klaar te maken! In dit blog vertellen we je hoe je de tuin er snel weer tiptop uit kunt laten zien.

Opruimen, opruimen en opruimen

Goed, dit is wel wat voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk! In de winter blijft er vaak veel vuil liggen in onze tuin. Daarom is het belangrijk om in de lente te beginnen met het opruimen van de tuin. Denk aan onkruid en dode bloemen en takken. Door dit allemaal weg te halen heb je al snel een schone, rustige tuin. En als je dan toch bezig bent, maai dan even meteen het gazon.

Water geven

In de lente breekt de zon weer steeds vaker door. Dan is het extra belangrijk om de planten in de tuin water te geven. Vooral bij de opkomende planten is het belangrijk dat de grond goed nat blijft. Denk er wel aan dat water geven het beste in de avond kan gebeuren, anders is er de kans dat de bladeren verbranden door de zon.

De tuin gezellig maken

Hoe zorg je ervoor dat de tuin er gezellig uit ziet? Met accessoires! De lente is het seizoen waarin alle leuke potten, kussentjes en kaarsjes weer de tuin mogen versieren. Haal de hoes van je loungeset, haal de lampjesslinger uit de kast en blaas het stof van de vuurkorf. Met accessoires breng je sfeer aan in je tuin.

Maak het jezelf makkelijk

Maak het jezelf makkelijk. Er zijn veel gadgets voor huis en tuin die je kunnen helpen bij de klusjes. Zo kun je lekker ontspannen van de lente genieten in je gezellige tuin!

Meer blogs lezen? Dat doe je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top