skip to Main Content
Welke Wanden Kiezen Voor Overkapping?

Welke wanden kiezen voor overkapping?

Luxe beschutting in uw tuin

Wanneer u kiest voor een overkapping in uw tuin, heeft u niet alleen een fijne plek waar u beschut kunt zitten, u verhoogt gelijk de waarde van uw huis met deze extra luxe. Maar wanneer u een overkapping plaatst, komen er allerlei vragen op u af, bijvoorbeeld: welke wanden moet ik kiezen voor mijn overkapping. Lees snel verder voor onze tips.

Tips voor het plaatsen

Voor u een overkapping gaat plaatsen, is het natuurlijk belangrijk om de belangrijkste zaken in het oog te houden. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Denkt u voor het plaatsen van een overkapping daarom na over:

  • Het doel
  • Het formaat
  • Het materiaal
  • De fundering
  • De ruimte
  • Zelf plaatsen of laten plaatsen
  • Het budget

Houten wanden

Bij het kiezen van het materiaal voor de wanden van uw overkapping, kunt u kiezen uit verschillende soorten hout, met elk zijn eigen voordelen. Douglashout is sterk, duurzaam en is op vele manieren toe te passen. Het vlammende patroon van rood, oranje, geel en bruin oogt zowel chique als robuust. Eikenhout wordt vaak gebruikt voor wat exclusievere houten tuingebouwen. U ervaart de charme die de oer-Hollandse uitstraling biedt, maar de prijs is echter wel hoger dan dat van Douglashout of het gladde geimpregneerde vurenhout met zijn effen uitstraling. Kiest u liever voor een exotische uitstraling, dan is hardhout voor u het meest geschikt.

Glazen schuifwand

Door het aanbrengen van een glazen schuifwand onder uw houten overkapping, kunt u ook bij kouder weer nog heerlijk in uw tuin vertoeven. Een glazen schuifwand geeft een licht en ruimtelijk gevoel en u kunt deze naar wens open- of dichtschuiven. Met deze wand geniet u het hele jaar door van uw tuin en wanneer u uw huis zou willen verkopen heeft u hiermee een meerwaarde gecreëerd.

Professional wanden overkapping

Speelt u bij u de vraag: welke wanden moet ik kiezen voor mijn overkapping? Een professional kan u meer informatie geven. Bij hen profiteert u van persoonlijk advies op maat. Kunt u wel wat advies gebruiken? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top