skip to Main Content
Vogelspullen Voor Herfst

Vogelspullen voor herfst

De vogel in uw tuin

Tijdens alle vier de seizoenen kunt u diverse vogels in uw tuin of op uw balkon vinden. In de winter zijn de aantallen vaak klein, maar zodra de lente aanbreekt kunt u diverse vogelsoorten spotten. Vogels brengen veel leven en gezelligheid aan iedere tuin of balkon. Het gezang in de ochtend laat u weten dat het tijd is om op te staan. En wanneer de zon ondergaat kunt u verschillende zwermen vogels terug zien vliegen naar hun nestplekken. In dit blog vertellen wij u waarom vogels zo belangrijk voor ons zijn.

Vogels houden insecten aantal in evenwicht

Vogels zijn mooie dieren en ook erg nuttig voor de natuur. Zonder vogels komen onze gezondheid, economie en voedselproductie in gevaar. Ze zijn dus meer dan alleen fleurige, vrolijke zangers. Ze houden namelijk de insecten aantallen in balans. Denk hierbij aan landbouwschade als de vogels niet gemiddeld 400-500 miljoen ton aan insecten per jaar zouden eten. Dan zitten we nu kniediep in de insecten.

De vogels helpen

Om deze mooie en nuttige beestjes te helpen, is het belangrijk dat u de juiste artikelen voor ze in uw tuin hebt staan. Zodra u het de vogels makkelijker maakt om de herfst en winter te overleven, komen ze gegarandeerd volgend jaar weer naar uw tuin om te overwinteren.

Welke producten heeft u nodig?

De bekendste artikelen zijn de vogelhuisjes en de bolletjes met pinda’s erin. Het verschilt per vogelsoort wat zij nodig hebben om de herfst en winter door te komen. Voor mezen is dit kokosnoot, ongezouten pinda’s en zonnebloempitten. Vinken, mussen en groenlingen eten ook graag pinda’s. Winterkoninkjes en roodborstjes eten graag meelwormen en ongekookt havermout. Let er ook op dat u het juiste vogelhuisje voor ze haalt.

Meer weten over vogelspullen?

Om er zeker van te zijn dat u het juiste voer en de juiste huisjes voor de vogels koopt, kunt u het beste de werknemers van het tuincentrum in Utrecht inschakelen. Zij zullen u adviseren, zodat u de beste vogelspullen in huis haalt. Wilt u graag meer informatie over vogelspullen voor de herfst? Dan kunt u tuincentra zoals tuincentrum Van Ee bezoeken. Heeft u zelf leuke feitjes over vogels in de tuin? Laat dan uw bericht op deze website achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top