skip to Main Content
3 Tips Voor Het Bouwen Van Een Tuinhuis

3 tips voor het bouwen van een tuinhuis

Waar moet u aan denken bij een tuinhuisje?

Een tuinhuis kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw tuin. Een tuinhuisje is veelzijdig en zorgt voor een extra overdekte ruimte buiten. Er zijn tuinhuisjes in alle soorten en maten. Dit maakt het mogelijk om in zowel grote als kleine tuinen een tuinhuis te plaatsen. Wilt u een tuinhuis bouwen waar u een leven lang van kunt genieten? Lees dan eerst onze 3 tips.

1. Denk na over het doel van uw tuinhuis

Een tuinhuis als extra zitplek in de tuin heeft een andere functie dan een tuinhuis als fietsschuur of als atelier. Om te bepalen welk tuinhuis u nodig heeft, moet u eerst bedenken wat het doel van het tuinhuisje is. Dit heeft namelijk invloed op de afmeting, de inrichting en het materiaal.

2. Maak een tuinplan

Wilt u weten of er in uw tuin genoeg ruimte is voor een tuinhuis? Dan moet u meer doen dan alleen uw tuin opmeten. Wij raden aan om een tuinplan te maken. Door goed na te denken over de (her)inrichting voorkomt u veelgemaakte fouten bij tuininrichting. Houdt bijvoorbeeld ook rekening met de looppaden en met de ruimte die de deur nodig heeft om open te kunnen. Of bedenk of er ramen in uw tuinhuis moeten komen en waar die op uit moeten kijken. Daarnaast kan een tuinhuis de lichtinval in uw tuin veranderen. Dus misschien moet er wel extra tuinverlichting komen? Zorg dat alles op papier goed uitgedacht is. Dan komt u tijdens het bouwen van het tuinhuis voor zo min mogelijk verrassingen te staan.

3. Schakel een expert in

Het bouwen van een tuinhuisje is niet eenvoudig. Heeft u zelf niet veel ervaring met bouwen en klussen? Dan kan het bouwen van een eigen tuinhuisje misschien wat ambitieus zijn. Daarom is de laatste tip om de hulp van een expert of ervaren timmerman in te schakelen. Of ga hiervoor naar een professioneel tuinhuis bedrijf. Zij kunnen u helpen met tips en advies, met het bouwen van een tuinhuis op maat of met het plaatsen van een kant-en-klaar tuinhuisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top