skip to Main Content
Veelgemaakte Fouten Bij Tuininrichting

Veelgemaakte fouten bij tuininrichting

De meest gemaakte fouten in tuinontwerp op een rij

Er worden helaas veel fouten gemaakt in het ontwerpen en inrichten van tuinen. Zo kiezen mensen een ongeschikte hovenier, krijgen ze spijt van hun keuze voor een vijver, zetten ze hun terras veel te vol, vergeten de buitenverlichting of plaatsen veel te veel planten in hun tuin. En dat is ontzettend zonde, want door een goede specialist in te schakelen, goed na te denken over het tuinontwerp en door lantaarnpalen in oude stijl te plaatsen, zult u veel meer kunnen genieten van uw tuin. Wij zetten de meest gemaakte fouten voor u op een rij zodat u ze zelf niet hoeft te maken.

De buitenverlichting vergeten

Sommige mensen denken hun tuinontwerp tot in puntjes uit, maar vergeten vervolgens de tuinverlichting. Dat is heel erg jammer, want daardoor kunt u ‘s avonds eigenlijk nauwelijks nog gebruik maken van uw tuin. Begin met het plaatsen van de basisverlichting, zoals antieke lantaarnpalen of andere felle lichtpunten. Vervolgens kunt u de sfeerverlichting gaan aanbrengen. Er zijn ontzettend veel opties wanneer u op zoek gaat naar tuinverlichting. U kunt kiezen voor:

  • Wandverlichting
  • Lichtsnoeren
  • Lampionnen
  • Spots
  • Staande lampen
  • Tafellampen
  • Vijver verlichting

Niet goed nadenken over het tuinontwerp

Het is erg verstandig om voordat u uw tuin laat aanleggen eerst goed na te denken over het ontwerp hiervan. Maak een lijstje met hoe u denkt uw tuin vooral te gaan gebruiken en hoeveel tijd u vrij wilt maken voor het tuinonderhoud. Schrijf ook voorbeelden op of zoek afbeeldingen van tuinen die u niet mooi vindt en tuinen die u juist wel mooi vindt. Al deze informatie is zeer nuttig voor de specialist die uw tuin gaat aanleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top