skip to Main Content
Hoe Verzorgt U Halfstammen?

Hoe verzorgt u halfstammen?

Halfstammen kopen

Halfstammen zijn ideaal voor elk type tuin. Doordat de stam iets hoger staat dan bij lage stammen, is er vaak ruimte onder de boom voor mooie begroeiing. Halfstammen hebben meestal een stamhoogte van 1,20 meter en kunnen een hoogte bereiken van ongeveer 5 meter. Door hun kleine formaat kun je ze wat dichter bij elkaar planten dan bijvoorbeeld hoog- en laagstammen. Daarnaast worden halfstammen ouder dan bijvoorbeeld hoogstammen door hun veerkrachtige en stevige stam. Meer weten over halfstammen? Lees er alles over in dit blog!

Halfstammen snoeien

De snoeiperiode is afhankelijk van de boomsoort, maar over het algemeen zijn halfstammen goed te snoeien. Halfstammen met pitvruchten, zoals de sierappel, kunnen het hele jaar door worden gesnoeid. Deze worden meestal in de zomer of late winter gesnoeid. Halfstammen met steenvruchten, zoals de Japanse bloeiende kers, kunt u het beste in de zomer snoeien nadat de vruchten worden geplukt. Een bijkomend voordeel is dat het snoeien van halfstammen erg gemakkelijk is, vanwege hun beheersbare hoogte.

Halfstammen planten

Halfstammen moeten goed groeien voordat er gesnoeid kan worden. Sommige halfstammen worden in potten aangeleverd. Bij het planten van uw boom raden wij aan om speciale plantgrond te gebruiken en een boompaal te plaatsen. De boompaal ondersteunt de halfstam zodat de boom wortel kan schieten in uw tuin. Door gebruik te maken van goede plantgrond zorgt u dus voor een goede groei. Er zijn veel plaatsen waar u zowel goede plantgrond als boompalen kunt bestellen. Let bij het kopen van dit soort apparatuur op kwaliteit in plaats van op lage prijzen.

Halfstammen voortdurend wateren

Tot slot is het van belang dat u de halfstammen goed water blijft geven, vooral in de zomer. Wanneer het droog weer is dient u vanzelfsprekend vaker te wateren dan bij vochtig weer. Meer weten? Lees ook eens ons blog over het inrichten van een watervriendelijke tuin of wateroverlast te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top