skip to Main Content

Houtgestookte of elektrische hottub?

Kiezen uit verschillende soorten hottubs

Een mooie hottub in de tuin kunnen we iedereen aanraden. Een luxe hottub is een echte eyecatcher in de tuin. En het is een manier om heerlijk tot rust te komen. Er zijn grote en kleine modellen op de markt, dus er is voor ieder wat wils. Maar al die verschillende soorten hottubs maken het soms ook moeilijk om te kiezen. Wat is bijvoorbeeld beter: een elektrische of een houtgestookte hottub? Wij zetten de voordelen van beide soorten voor u op een rij.

Voordelen van een elektrische hottub

Bij een elektrische hottub wordt stroom gebruikt om het water te verwarmen. Dit is een moderne optie, die steeds populairder is geworden in de afgelopen jaren. Het grote voordeel is dat u hiermee veel controle hebt over de temperatuur van het water. De hottub is snel opgewarmd en u kunt de temperatuur makkelijk op peil houden. Daarnaast heeft dit model als voordeel dat u geen hout nodig heeft en dus ook geen plek om het hout op te slaan. Bovendien heeft u geen last van rookontwikkeling en de elektrische hottub is over het algemeen iets makkelijker schoon te maken.

Voordelen van een Houtgestookte hottub

De houtgestookte hottub is zoals de hottub eigenlijk hoort te zijn. De eerste hottubs werden al verwarmd door hout te verbranden in een kachel. En deze techniek wordt nog steeds gebruikt. Dit komt doordat een houtgestookte hottub een milieuvriendelijke optie is. Een bijkomend voordeel is dat u geen geld kwijt bent aan gas- of elektriciteitskosten. Daarnaast zijn de geur en het geluid van het brandende hout een sfeervolle toevoeging aan de beleving.

Uiteindelijk is de ene optie niet veel beter of slechter dan de andere en blijft het toch een kwestie van voorkeur. Welke hottub u ook kiest, u zult in ieder geval meer tijd in uw tuin door gaan brengen. Dan wilt u natuurlijk wel dat deze er verzorgd en gezellig uitziet. Lees daarom ook deze tips om uw tuin op te leuken.

Back To Top