skip to Main Content
Vloeronderhoud Tips

Vloeronderhoud tips

Drie tips voor het onderhouden van uw vloer

Wanneer u een nieuwe vloer koopt, wilt u natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi blijft. Desondanks ontstaan er op lange termijn vaak krassen of lelijke plekken in uw vloer. Dit kunt u voorkomen! Het is belangrijk dat u uw vloer goed en regelmatig onderhoudt. U vergroot hiermee de levensduur van uw vloer en uw vloer behoudt een vernieuwde uitstraling. Wilt u weten hoe u uw vloer het beste moet onderhouden? Uw vloer onderhouden is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij onze drie vloer onderhoud tips!

Tip één: geef vlekken geen tijd van intrekken

Het is mogelijk dat u wel eens eten of drinken op uw vloer morst. Geen paniek! Wanneer u de vlek direct droog dept met een doekje, is er niks aan de hand. Het is wel belangrijk dat u snel handelt. Geef vlekken nooit de tijd om in uw vloer te trekken. Dit maakt het lastiger om de vlekken te verwijderen.

Tip twee: vermijd zand en stof

Om krassen in uw vloer te voorkomen moet u zand en stof zo veel mogelijk vermijden. Zand en stof op uw vloer is te vergelijken met schuurpapier. Het zorgt snel voor beschadiging. Haal regelmatig een stofzuiger door uw huis heen om uw vloer in optimale staat te houden. Ook is het slim om gebruik te maken van een mat bij de deur, zodat uw gasten hun voeten kunnen vegen bij binnenkomst.

Tip drie: laat een beschermlaag aanbrengen

Wanneer u een vloer heeft van terrazzo, Chinees hardsteen, Belgisch hardsteen, travertin of kwartsiet is het mogelijk om een beschermlaag op uw vloer aan te laten brengen. Benader hiervoor een professional in vloer onderhoud. Een expert heeft de juiste kennis over de beste methodes om uw vloer te beschermen. Een beschermlaag zorgt ervoor dat uw vloer minder kwetsbaar is voor krassen of vieze plekken. U houdt uw vloer langer mooi!

Heeft u nog vragen over vloeronderhoud? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top