skip to Main Content
Buitenhaarden

Buitenhaarden

Buitenhaarden: wij informeren en inspireren

Tips en inspiratie voor buitenhaarden

Denkt u erover om een buitenhaard te laten plaatsen op uw terras thuis? Wanneer u dat doet kunt u veel langer genieten van uw tuin, in de heerlijke warmte van een sfeervol vuurtje. Maar er zijn verschillende buitenhaarden op de markt. Welke sluit het beste aan bij uw wensen? In dit blog informeren we u over de verschillende soorten buitenhaarden. Laat u inspireren!

Buitenhaard met rookkanaal

Een buitenhaard heeft een rookkanaal nodig wanneer er gestookt wordt met hout of kolen. De haard is slechts aan één kant open, en de rook ontsnapt aan de bovenkant door het rookkanaal. U moet dus rekening houden met de plaatsing van de haard (waar wilt u zicht hebben op het vuur) en dat de buren geen overlast ondervinden van de rook. Ook duurt het aanmaken van de haard even. De voordelen zijn daarentegen dat een buitenhaard met rookkanaal een prachtige authentieke uitstraling heeft en zorgt het voor een goede warmteverspreiding.

Buitenhaard op gas

Een buitenhaard op gas heeft nooit een rookkanaal nodig. Daarom kan hij in allerlei vormen uitgevoerd worden. Een buitenhaard op gas is erg decoratief en u heeft geen last van rook. Bovendien kunnen ze snel aangestoken worden. Het vuur gaat met een druk op de knop aan. Er zijn verschillende (unieke) modellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan vuurtafels, kolomvormige haarden of hele brede haarden. Voor een buitenhaard op gas zijn wel aparte gasflessen die u moet laten navullen, maar het is vaak ook mogelijk om de buitenhaard aan te sluiten op aardgas. Daarbij is het vuurbeeld ook niet zo natuurlijk als bij een buitenhaard die met hout gestookt wordt.

Buitenhaard op bio-ethanol

Een buitenhaard op bio-ethanol heeft, net als bij een houtgestookte haard, een mooi vlammenspel. Maar dat zonder rookontwikkeling. Bio-ethanol brandt namelijk erg schoon en ruikt niet. Omdat er geen rookkanaal nodig is, zijn ook bij de buitenhaard op bio-ethanol verschillende modellen mogelijk. Let wel op dat het middel erg licht ontvlambaar is, en dat er makkelijk ongelukken kunnen voorkomen wanneer u de haard bijvult en deze nog niet volledig afgekoeld is.

Buitenhaard op gel

Tot slot kunt u nog kiezen voor een buitenhaard op gel. Die gel walmt iets meer dan bio-ethanol, maar buiten is dat verschil nauwelijks merkbaar. De gel zit in potjes, wat betekent dat het gaat om plaatselijke vlammen. Voor een buitenhaard op gel is geen rookkanaal nodig, en de haard is in verschillende moderne vormgevingen te krijgen. Ook is de gel relatief veilig in gebruik.

Voor welk type u ook kiest, wij raden altijd aan om te kiezen voor de buitenhaarden van een specialist. Heeft u buiten al een haard laten plaatsen? Neem contact op en deel uw ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top